Słoneczna sałatka z olejem sezamowym

Składniki:

  • garść rukoli
  • 1 mała zielona papryczka
  • 1/2 mango
  • 2-3 mini kulki mozarelli
  • 1/2 małej fioletowej cebuli
  • pestki dyni

dressing:

  • 2 łyżki oleju sezamowego BIO
  • 1/2 soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Na talerzu rozsyp rukolę (lub inną ulubioną sałatę). Dodaj pokrojone w kostkę mango, talarki papryczki, piórka cebuli. Posyp pestkami dyni, kostką mozarelli. Na koniec całość zwieńcz winegretem na bazie oleju sezamowego, soku z cytryny, soli i pieprzu.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem sezamowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz