Olej słonecznikowy ma wyjątkowo neutralny smak i zapach, co ma niebagatelnie znaczenie w przypadku wielu aromatycznych potraw, których nie chcemy wzbogacać o smak lub zapach naturalnych olejów. Z tego powodu doskonale nadaje się on również jako baza do tworzenia olejów aromatyzowanych, ponieważ doskonale wydobywa zapachy i smaki dodanych składników.

Olej słonecznikowy, ze względu na swoje cenne właściwości często stanowi bazę różnego rodzaju kosmetyków. Znakomicie zmiękcza naskórek, nawilża i rozjaśnia skórę. Doceniają go panie dbające o piękny wygląd dłoni i paznokci, ponieważ m.in. pomaga zwalczać białe plamki na płytkach. Jest bardzo pomocny przy pielęgnacyjnych zabiegach fryzjerskich: po jego zastosowaniu włosy pięknie się błyszczą, są gładkie, nawilżone i odżywione. Olej słonecznikowy wspaniale sprawdza się stosowany na zimno do surówek, sałatek, zup, sosów oraz do potraw gotowanych i duszonych. Nie należy na nim smażyć.

Olej słonecznikowy powinien być przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu.

    Porozmawiaj z nami

    Zadzwoń do naszej konsultantki, która podpowie Ci, który olej wybrać i jakie właściwości posiadają nasze oleje.

    68 41 11 338

    Newsletter

    Bądź na bieżąco i zapisz się na newsletter
    Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach zapisz się na nasz newsletter.