Co wyróżnia nasze oleje od pozostałych dostępnych na rynku:


Olej kokosowy firmy Laboratorium BIOOIL® tłoczony tradycyjną metodą na zimno to olej nieoczyszczony wysokiej klasy. Charakteryzuje się wspaniałym smakiem i aromatem. Występuje w postaci stałej lub płynnej - około 25 stopni Celsjusza pozostaje w formie stałej, natomiast po osiągnięciu tej temperatury przechodzi w formę płynną.Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.

Olej kokosowy z pierwszego tłoczenia

Olej kokosowy jest - obok oleju lnianego - tłuszczem występującym w diecie dr Budwig, która zalecała go do sporządzenia tzw. OLEOLUX'u, będącego połączeniem oleju lnianego, oleju kokosowego oraz czosnku i cebuli.

 

W kosmetyce olej kokosowy może być używany jako krem dla cer suchych, odwodnionych, zmęczonych i dojrzałych. Posiada doskonałe właściwości przeciwzmarszczkowe. Jest wspaniałym ratunkiem dla zniszczonych i wysuszonych zabiegami fryzjerskim włosów. Kuracja z użyciem kompresów kokosowych przywraca włosom miękkość, gładkość i przepiękny połysk.

    Porozmawiaj z nami

    Zadzwoń do naszej konsultantki, która podpowie Ci, który olej wybrać i jakie właściwości posiadają nasze oleje.

    68 41 11 338

    Newsletter

    Bądź na bieżąco i zapisz się na newsletter
    Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach zapisz się na nasz newsletter.